top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverBritt De Jonghe

Enkele nieuwe winden aan de thuja-horizon

Dag lieve lezer,


Er waaien enkele nieuwe winden aan de thuja-horizon. Ik heb er een tijdje op lopen sjikken en vond de moed niet om mijn proces in een blogpost te gieten. Ik wist niet goed wat ik ermee moest aanvangen... Tot vorige week. Toen voelde ik weer lichtheid stromen in mijn schrijfsels. Opluchting! De woorden begonnen te stromen, ik deed een nogal belachelijke huppel van plezier en begon als een malloot op m'n toetsenbord te tikken.

Het resultaat van mijn woordenkots lees je hieronder. Éh... no worries, ik heb geschrapt tot een organisch geheel (dat was toch mijn voornemen 🙈). Ge moogt uw beentjes wel insmeren want het is bijna nen boek geworden 😅

Ik vertel je eerst iets over wat zich heeft afgespeeld aan de binnenkant van mijn onderneming. Iets dat misschien minder zichtbaar was aan de buitenkant, maar vanbinnen voelde als een wervelstorm.

Een tijdje geleden voelde ik tot in mijn kleinste teen dat ik niet meer op m'n pad zat met de richting die ik had gekozen voor mijn zaak.


"Het" stroomde niet meer. Mijn werkflow voelde geforceerd, mijn handelingen beredeneerd en er lag een koude steen op mijn maag. Ik had ingetekend een coaching met uitgetekende stappen die mijn zaak duurzaam, bloeiend en vervullend zouden maken. Was op zoek gegaan naar houvast en had mijn leiderschap en creativiteit weggeschonken aan een vergeefse zoektocht naar dé waarheid.

Dit besef deed me verdriet. Dit was niet hoe ik in het leven sta.


Ik geloof niet in dé waarheid, wetenschap boven alles of quick fixes en succesrecepten om voor altijd zonder issues verder te leven. In "er" ooit zijn. En toch had ik ervoor gekozen om via een coaching een verborgen stappenplan te volgen naar succes.

Ik had mijn grootste waarde aan de kant geschoven. Hoe meer je denkt te weten, hoe minder je weet. We verliezen ons vaak in 'het' willen weten en vergeten dat we mogen spelen, ontdekken en experimenteren. Zoeken krampachtig naar hét antwoord, zien we niet voor wat er organisch voor ons klaarligt en verlangen naar zekerheid waarmee we het leven willen controleren.

Maar het leven laat zich niet dirigeren. Het nodigt je uit mee te stromen met wat zich aandient. Een eindeloze balansoefening in vastnemen en loslaten. En ik voelde aan elke vezel in mijn lijf dat ik mijn zoektocht naar duidelijkheid en richting in mijn zaak mocht loslaten en omarmen wat voor mijn neus lag.

Ik was vergleden in het pad van valse zekerheid. In controle en vastklampen.


Ik vermoed dat het kwam omdat mijn leven op vele vlakken onzeker voelde en ik zocht naar iets om me aan vast te grijpen. Op het moment dat ik koos voor de coaching had ik net een aanbod achter de rug waarvan ik voelde dat het niet klopte met wat ik wilde brengen. Ik had mijn energie weer geïnvesteerd in faciliteren in plaats van creëren. Het verlangen om met mijn creatiekracht te connecteren was groots maar ik wist niet hoe of wat ik te doen had; de antwoorden in mezelf gaan zoeken voelde blijkbaar té spannend. Laat staan ze te laten verschijnen... Het gaf me rust om met iemand extern hét antwoord te zoeken wat ik nu eigenlijk deed en mijn aanbod in een vaste vorm te gieten dat voortaan de kern van mijn onderneming zou zijn. En mijn angst voor onzekerheid deed me geloven dat dit de juiste weg was.

Daarnaast stond ik op het punt om mama te worden, een bloedspannende stap in in de prille verbondenheid tussen mij en mijn lief en een leven dat tot voor kort nomadisch was geweest. Dus ja... kruispunten en grote veranderingen doen een mens al eens teruggrijpen naar controle, zeker als het een oud overlevingspatroon is.

Voelt dit verhaal of dit patroon herkenbaar voor je, lieve ? Zoek je een veilige plek om jouw zielsroerselen te delen? Een warme welkom om het met me te delen via britt@brittdejonghe.be. Ik ben er voor je en lees jouw verhaal met liefde. Het mag er zijn.

Terugblikkend op het voorbije jaar voel ik niets dan liefde voor de Britt die dacht dat ze goed voor zichzelf zorgde door te kiezen voor zekerheid.


'k Zou mezelf voor de kop kunnen kloppen dat ik beter moeten aanvoelen dat de coaching niet klopte en op mezelf had moeten vertrouwen, maar kwaadheid is hier niet de uitnodiging. Ik heb weer mogen leren dat zekerheid niet mijn weg is, en dat ik verlang naar mijn intuïtie volgen en de antwoorden in mezelf te zoeken. Het niet-weten omarmen, de antwoordloosheid er durven laten zijn tot wanneer de weg opnieuw zichtbaar wordt. En wanneer ik mezelf weer verloren heb in controle, liefde te schenken aan dat stuk van mezelf.

Om maar te zeggen... geef haar maar veel liefde, de versie van jezelf die in spannende tijden zoekt naar zekerheid. We lopen allemaal op tijd en stond verloren in de zoektocht van het leven... Je vindt je weg wel weer terug. Elke omweg blijkt nodig om te kunnen zien waar je pad ligt.

En sinds ik de zekerheid heb durven loslaten, voel ik dat ik weer voluit mag spelen en experimenteren 🥳

Ik ben de zaligste Brittdingen aan het creëren. Ze voelen Britteriger dan ooit omdat ik mijn talenten en artistieke expressie in vertrouwen kan omarmen. Wat niet wil zeggen dat ik nooit meer twijfel aan mijn pad - het blijft spannend. Je eigen pad is een jij-weg die geen mens je voordeed. Zekerheden, niet van toepassing. Maar het is het enige dat diep kloppend voelt. En jeetje, wat ben ik content dat ik weer speel, experimenteer en het kind in mij mijn pad laat uitstippelen.

Onlangs nam ik een podcast op over mijn ervaring. Ze heet Ik zocht en zocht en vond enkel wat niet van mij was, en blijkt één van de populairste afleveringen van The Slowful podcast totnogtoe. Beluister je hem graag? Klik dan hier.

Ik wil je ook graag vertellen welke nieuwe winden waaien aan de buitenkant van mijn onderneming.


Een oude liefde

Ik heb een oude liefde opnieuw omarmd, audio! Ben weer volop voel-audio 's en luistertrajecten aan het creëren. Momenteel wordt er een nieuw luistertraject getest door enkele enthousiastelingen, een Ode aan de bezielde ondernemer dat ik binnenkort deel met de wereld 🤍 Ik stak enkele voelaudio's in een nieuw jasje en viste het allereerste luistertraject, het Traject der verwondering, op uit de oude doos - zo'n mooie creatie, ik ben blij dat ik haar weer deel met de wereld. Destijds heb ik haar opgeborgen omdat ik niet wist wat ik ermee moest aanvangen. Ze voelde zo ondefineerbaar en ik werd er helemaal onzeker van. Nu laat ik haar "gewoon" zijn in haar magische schoonheid, ben ik er trots op en deel ik ze supergraag met jou! Benieuwd naar het Traject der verwondering? Proef je graag eens van de voelaudio' s?

Wandelingen

Ik organiseer weer wandelingen, joepieeee! Ik noem het bewust geen wandelcoachings meer, het woord coach heeft nooit als een passend frakske gevoeld dus ik heb de term losgelaten. Misschien komt Filosofisch gids wel het meeste in de buurt van hoe ik mij in deze wereld voel voortbewegen (met dank aan mijn grote inspiratiebron Socrates). In deze wandeling langs de Ranstse velden wandelen we in een organische 1,5u doorheen jouw gedachten en gevoelens. We werpen in liefde een blik op wat zichtbaar wil worden: iets dat zo vanzelfsprekend voor je is dat je de waarde zelf niet meer ziet of een vanzelfsprekendheid die je net liever achter je wil laten. We stoppen samen met zeoeken en ontdekken wat er voor je klaarligt. Je ontdekt hier wat de wandeling precies voor je kan betekenen.


Britt De Jonghe

Ik koos ervoor om mijn zaak voort te zetten onder mijn eigen naam. Heb het al altijd moeilijk gehad met mijn naam (ga er binnenkort een familie-opstelling rond doen, de weerstand voelt als één van de tekens van een collectief familietrauma) maar onlangs voelde ik dat ik me aan mijn naam mocht overgeven. Dat ik er trots op mag zijn. En dat ik onder die naam mag creëren. Dus voortaan vind je mijn werk terug onder www.brittdejonghe.be en gebruik ik je het e-mailadres: britt@brittdejonghe.be (Verrassende keuze hé? 😂).

De Liefdevolle Brieven van Britt

Ik voel een hernieuwde energie door mijn nieuwsbrieven stromen, en voelde dat ze een nieuwe naam verdienen. Dat is de Liefdevolle Brieven van Britt geworden. Klompjes liefde in jouw brievenbus. Herkenbaarheid. Ondersteuning. Liefdevolle uitnodigingen, persoonlijke vertelsels, inzichten die ik graag met je wil delen, een overzicht van nieuwe afleveringen van The Slowful podcast en liefdevolle verwijzingen naar een nieuw of ouder aanbod dat wat liefde mag krijgen. Ontvang jij graag de Liefdevolle Brieven van Britt? Schrijf je dan in via deze link ♥️


Ziezo, dit was wat ik graag met je wilde delen. Ik wens je toe dat de uitnodigingen die jouw pad kruisen een tsunami van liefde mogen ontketenen in je diepste binnenste en dat je het vertrouwen mag voelen om in alle liefde jouw -pad te volgen. En als je een compagnon zoekt om samen die weg te bewandelen, dan ben ik er voor je.

Tot gauw!

19 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page